h1

Halobates

Setembre 7, 2011

Halobates sp. (Acuarel.la en paper). Una de les primeres sorpreses de l’expedició Malaspina: a la primera mostra del patí de Neuston (que captura organismes que viuen a l’interfase entre el mar i l’atmosfera) apareix un insecte marí, l’únic realment oceànic: Halobates, una mena de “sabater”, els animalons que llisquen per la superfície de l’aïgua dels estanys, com patinant. L’havia vist fa uns 40 anys, a l’altura del Cap Vert, al NW d’Àfrica, durant les expedicions oceanogràfiques dirigides pel Dr. Ramon Margalef a bord del B/O Cornide de Saavedra.

Halobates sp. (Watercolour on paper). One of the first surprises on the Malaspina expedition: On the first sample from the Neuton sledge (catches organisms living in the interfase between sea and atmosphere) we see a marine insect, the only one really oceanic: Halobates, kind of water strider, the bugs that glide at the water surface on ponds, like skating. I had seen it before, 40 years ago, bearing Cap Vert in the NW Africa, during oceanographic cruises leaded by Dr. Ramón Margalef on board the R/V Cornide de Saavedra.

Halobates sp. (Acuarela en papel). Una de las primeras sorpresas en la expedición Malaspina: En la primera muestra del patín de Neuston (que captura organismos que viven en la interfase entre el mar y la atmósfera) aparece un insecto marino, el único realmente oceánico: Halobates, una especie de “zapatero”, insectos que se deslizan por la superficie del agua en estanques y charcos, como patinando. Lo había visto hace unos 40 años, a la altura de Cabo Verde, en el NW de África, durante las expediciones oceanográficas dirigidas por el Dr. Ramón Margalef a bordo del B/O Cornide de Saavedra.

Anuncis

2 comentaris

  1. Congratulations for your watercolours!
    Would you consider to authorize their use on Wikipedia?


  2. You can use it provided the authorship is mentionedDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: